Om Oss

© Jens Nordström

Om Landet Oss


Landet Oss har funnits sedan 2015 och består av Monika Bengtsson och Cecilia Ward. Under slutet av 2018 tog vi våra krattor och spadar och flyttade den småskaliga stadsodlingen i Malmö till en gård strax utanför Höör i mellanskåne. Här finns det utrymme att odla ännu mer grönsaker och snittblommor, att komplettera odlingen med höns som kan bidra med ägg, sällskap och gödsel och framför allt möjlighet att bo i anslutning till odlingarna.


Resan hit har varit brokig. Båda har suttit på kontorsstolar och känt att det inte riktigt passar. En har arbetat med kostrådgivning och visste knappt hur en odlar morötter innan hon började odla för försäljning. En annan har försökt rädda världen genom att skaffa så många universitetspoäng som möjligt och sedan arbeta med bistånd. Att bli bonde och flytta till en gård på landet kanske låter otippat - men att producera mat för lokalsamhället är helt enkelt världens bästa jobb! 


Landet Oss erbjuder:


  • Grönsaker och blommor, odlade så hållbart och reko som möjligt.
  • Studiebesök och rundturer för skolklasser, företag och andra grupper.
  • Workshops och föreläsningar om market gardening, stadsodling,  grönsaksodling och alternativa matsystem för en hållbar framtid

Studiebesök


Vi tar emot planerade studiebesök på vår gård strax utanför Höör i mellanskåne. Studiebesöken kan anpassas efter era preferenser och innebära rundvandring på odlingarna, workshops och gemensam tillagning av en måltid på nyskördade primörer etc. Studiebeöken kan också kombineras med tematiska föreläsningar eller workshops. Hör av er för mer information och kostnadsförslag.


Föreläsningar


Vi håller gärna föreläsningar för föreningar, skolklasser, företag etc., antingen digitalt, vid besök på vår gård eller hos er. Våra föreläsningar berör teman som Landet Oss och vår väg från stadsodling till gård på landet, market gardening, grönsaks- och snittblomsodling, matsuveränitet och hållbarhet ur vårt perspektiv. Hör av er för mer information och kostnadsförslag.


Praktikant eller volontär?


Vi tar löpande emot praktikanter och volontärer på gården. Vi ser helst att du kan hjälpa till löpande under en längre tid, exempelvis en eftermiddag i veckan under högsäsong.  Låter det intressant? Maila i så fall en kort beskrivning av dig, din odlingserfarenhet, när du kan hjälpa till samt kontaktuppgifter till info@landetoss.nu så kontaktar vi dig.Kontakt


info@landetoss.nu


Cecilia WardKontakt: cecilia (@) landetoss.nu


© Jens Nordström

© Jens Nordström

Monika Bengtsson

(ledig under 2022)

Kontakt: Monika (@) landetoss.nu