Om Oss

© Jens Nordström

Om Landet Oss


Landet Oss har funnits sedan 2015 och består av Monika Bengtsson och Cecilia Ward. Under slutet av 2018 tog vi våra krattor och spadar och flyttade den småskaliga stadsodlingen i Malmö till en gård strax utanför Höör i mellanskåne. Här har vi utrymme att odla ännu mer grönsaker och snittblommor, att komplettera odlingen med höns som kan bidra med ägg, sällskap och gödsel och framför allt bo i anslutning till odlingarna.


Vår resa hit har varit brokig. Båda har suttit på kontorsstolar och känt att det inte riktigt passar oss. En har arbetat med kostrådgivning och visste knappt hur en odlar morötter innan hon började odla för försäljning. En annan har försökt rädda världen genom att skaffa så många universitetspoäng som möjligt och sedan arbeta med bistånd. Nu har vi äntligen hittat rätt – det är vi och gården och det är precis så som saker ska vara!


Landet Oss erbjuder:


  • Grönsaker och blommor, odlade så hållbart och reko som möjligt.
  • Studiebesök för skolklasser, företag och andra grupper.
  • Workshops och föreläsningar om stadsodling, grönsaksodling och alternativa matsystem för en hållbar framtid.

Studiebesök och föreläsningar


Vi tar emot planerade studiebesök på vår gård strax utanför Höör i mellanskåne. Studiebesöken kan anpassas efter era preferenser och innebära rundvandring på odlingarna, workshops och gemensam tillagning av en måltid på nyskördade primörer etc. Vi kommer också gärna ut till föreningar, skolklasser, företag och liknande för att berätta om Landet Oss, odling, matsuveränitet och hållbarhet ur vårt perspektiv. Hör av er för mer information och kostnadsförslag.Praktikant eller volontär?


Vi tar löpande emot praktikanter och volontärer på gården. Vi ser helst att du kan hjälpa till löpande under en längre tid, exempelvis en eftermiddag i veckan under högsäsong.  Låter det intressant? Maila i så fall en kort beskrivning av dig, din odlingserfarenhet, när du kan hjälpa till samt kontaktuppgifter till  så kontaktar vi dig.Kontakt


info@landetoss.nu


© Jens Nordström

Monika Bengtsson


Kontakt: Monika (@) landetoss.nu


Cecilia WardKontakt: cecilia (@) landetoss.nu


© Jens Nordström