Prenumerera

Höörodlade grönsaker! 

Det går att teckna prenumerationer som löper under vår, sommar eller höst och du får varje vecka en fullspäckad kasse med nyskördade, säsongsbetonade grönsaker. Vi odlar allt det som vi själva vill äta och vill passa på att erbjuda våra prenumeranter samma lyx! Med varje prenumeration kommer ett veckobrev där vi berättar hur det går på gården och delar med oss av recept och tips. Du får också möjlighet att följa det som händer på gården, delta i öppna arbetsdagar och andra evenemang.


Vi tror på att odla den goda jorden. Därför arbetar vi med att bygga långsiktigt god jordhälsa och skapa ett kretslopp för näring och biologiskt material. Vi använder inte konstgödsel eller kemiska bekämpningsmedel. Det mesta på gården sköts med handkraft och vi strävar efter att minimera vår användning av fossila bränslen. 


Att vara småskalig grönsaksodlare innebär - trots att det är världens bästa jobb - ständigt olika utmaningar såsom skadedjur, stormar, torka etc och inte minst att inkomsterna är ojämnt utspridda under året. Att teckna en prenumeration i förväg innebär att vi under odlingssäsongen kan fokusera på att odla grönsaker istället för att att sitta med administration. Verkligheten är ofta lerigare och hårdare än vad som syns genom instagramfiltret. Som prenumerant är du med och stöttar småskaligt, hållbart grönsaksodlande vilket innebär att du är med och delar på skörd såväl som risker. Om morotsflugan skulle invadera oss ett år så blir det färre morötter i din grönsakskasse, men skulle det å andra sidan bli ett bra år för bönodling kommer du kunna fylla frysen!
GRÖNSAKSPRENUMERATIONER 


1. Vårprimörer: 6 kassar för 1380 kr --SLUTSÅLD FÖR I ÅR!--

Vecka 20-25

Under sex veckor från mitten av maj levererar vi de tidigaste grönsakerna Höör kan prestera. Bland sorterna som levereras finns salladslök, spenat, ruccola, sallat, majrova, rödbetor, mikrogrönt, pak choi och rädisor med mera. Primörgrönsakerna är något dyrare än våra andra grönsaker då de är mer tidskrävande att odla.


2. Sommarkassen: 12 kassar för 2760 kr, 12 mellankassar för 1680 kr --SLUTSÅLD FÖR I ÅR!--

Vecka 26-37

Nu är det full rulle i odlingarna! Under sommaren skördar vi en bred variation av grönsaker till våra prenumeranter. Bland annat innehåller sommarkassarna kål, rotfrukter, bönor, sallad och bladgrönt, tomater, gurka, chili, zucchini med mera. Under sommarprenumerationen, som löper under 12 veckor, går det att välja mellan stor grönsakskasse eller den lite mindre mellankassen. Den stora kassen brukar vara bra till två eller fler personer som äter grönsaker varje dag och den mellanstora brukar passa hushåll på en person eller de som äter lite mindre grönsaker.  


3. Höstkassen: 7 kassar för 1610 kr

Vecka: 38-44

Höst innebär massvis av rotsaker, pumpa, vinterkål och annat gott som passar i en värmande höstsoppa. Självklart kommer kassen också att innehålla en hel del gröna blad och de sista sommargrönsakerna. Blir säsongen lång så kan det finnas tillfälle att köpa till en bonuskasse innan vintern slår till!  
Så här fungerar det:

 • Du beställer prenumerationen genom att skicka in följande formulär:

  https://forms.gle/Z6bMqwD8JHcHHBsN9

 • Efter att din beställning får du betalningsinstruktioner till mejladressen du angivit. Efter betalning äger du prenumerationen - precis som t ex en konsertbiljett - och har då ångerrätt i 30 dagar eller tills dess prenumerationen börjar.
 • Grönsakskassen hämtas upp på en av två möjliga platser:
   • Tisdagar klockan 16.00-18.00 på vår gård (Svanarp 203) 
   • Onsdagar klockan 16.00-18.00 på Mittpunkten i Höör (Industrigatan 5)

Du meddelar vid beställning av prenumeration vilket utlämningsställe du vill hämta på.


Varför betala innan? Förskottsbetalning är viktigt för att minimera antalet transaktioner och därmed kostnader och administrationstid. Det underlättar också planering av odlingarna och möjliggör investeringar i början av säsongen. Skulle det vara svårt att betala hela summan vid ett tillfälle är det bara att kontakta oss så att vi kan komma överens om delbetalningar. 

Genom att betala fakturan för prenumerationen förbinder du dig för den tid som avses (vårkassen, hel sommar, halv sommar eller höstkassen). Då ger du oss som odlare trygghet. Vi vet hur mycket vi behöver odla och att vi kommer få sålt det vi odlat. Men tryggheten är ömsesidig – oavsett hur grönsakspriserna i butikerna varierar får du dina grönsaker till det fasta priset!


Om grönsakskassarna

För att grönsakerna ska bli så goda och näringsrika som möjligt skördar vi så nära leverans vi bara kan – oftast samma dag eller dagen innan. Vi levererar våra grönsaker osköljda eller grovsköljda. Var noga med att skölja innan du äter dem! En del av er har särskilda önskemål om att slippa vissa grönsaker p.g.a. allergi eller liknande. Gäller det bara någon grönsak så brukar det gå att ordna, men vi har svårt att tillgodose många sådana önskemål då det gör att packningen till slut kräver mer tid än vi har. Om omständigheterna kring COVID-19 tillåter kommer varje det på varje utlämningsplats att finnas en ”minska-svinnet-låda”. I den kan du lägga grönsaker från kassen som du inte vill ha. Oavsett om du lagt något där eller inte kan du också ta med dig av sådant som någon annan lagt där. Grönsakerna packas i papperskassar, fast det går utmärkt att ha med egna kassar för ompackning på plats. Kassarna kan då lämnas i ”minska-svinnet-lådan” för återanvändning. 


Om du skulle behöva avboka

Standard är att du får en kasse i veckan under den avtalade prenumerationstiden. Det går bra att boka om kassarna så att du får dem under de veckor du föredrar, så länge det är under samma prenumerationsperiod. Föredrar man till exempel två kassar varannan vecka går det bra, eller om man vill boka om någon enstaka vecka som man är bortrest. Observera att en ombokad vecka alltid gör att du får två kassar en annan vecka.


Det går alltid bra att överlåta veckor till vänner och släktingar, då behöver ingen ombokning ske.


 • Boka om senast 48 timmar innan utlämning, därefter stängs ombokningen för den veckan. På det viset skördar vi inte onödigt mycket grönsaker.
 • Boka om genom att mejla info@landetoss.nu, skriv vilken vecka du vill hoppa över och vilken vecka du istället vill få två kassar.
 • Det går endast att boka om kassar inom en och samma omgång. Det går alltså inte att boka en vårkasse till en vecka under sommarprenumerationen.
 • Grönsakskassar som inte hämtats upp skänks till behövande.
ALLMÄNNA KÖPVILLKOR

Vid köp får du betalningsinstruktioner via mail. Vi bekräftar betalningen manuellt, så betalningsbekräftelse kan ske några dagar efter betalningen. Därefter äger du prenumerationen, precis som en tågbiljett, konsertbiljett eller liknande. När vi fått betalningen, dagen pengarna gått in på vårt konto, påbörjas en 30 dagar lång ångerrätt. Till exempel: Om vi får in betalningen för din beställning den 15 januari 2020 gäller ångerrätten till den 14 februari 2020. Ångrar du dig efter den perioden går det bra att överlåta produkten till någon annan, hör då av dig till oss så att vi vem vem som tar över.

Ångerrätten avslutas tidigt om utlämningen är planerad att starta innan 30 dagar har gått. Det vill säga om du betalar för en prenumeration mindre än 30 dagar innan den startar avslutas ångerrätten när grönsakskassarna börjar delas ut - det är ju då vi börjar leverera det du har beställt.


GDPR

Landet Oss följer dataskyddsförordningen, GDPR. För att kunna hålla er uppdaterade, meddela om leveranser och skicka fakturor sparar vi namn, e-post, postadress och telefonnummer till våra prenumeranter. De som inte fortsätter som prenumeranter överförs till ett dokument där enbart namn och e-post sparas. Denna lista används endast till att skicka nyhetsbrev eller annan information om Landet Oss. Vi får inte använda uppgifterna till något annat än de ändamål som angivits ovan. Den som helt vill bli borttagen från våra listor meddelar oss detta via mejl till info@landetoss.nu.


Vi delar på riskerna

Vår modell med prenumeration av grönsakskassar bygger på idéer om andelsjordbruk, vilket innebär att vi tillsammans delar på riskerna med grönsaksodlingen. Modellen grundar sig i att hitta ett långsiktigt hållbart jordbruk och genom att dela på riskerna blir vi fler som hjälps åt om olyckan är framme. Det innebär att ni under år då exempelvis paprikan inte lyckas inte heller får någon paprika i era kassar, utan att ni istället får någon annan gröda. 


 • Vid force majeure som till exempel långvarig torka eller nederbörd, osedvanligt hård storm och svåra köldknäppar sent på våren eller tidigt på hösten - då kan innehållet minskas eller veckor plockas bort från andelen utan ersättning.
 • Detsamma gäller vid oväntade svåra sjukdomsfall och olyckor på gården.
 • I andra fall, om till exempel planeringen brister eller skördeförluster som orsakats av oss själva uppstår, ersätter vi uteblivna grönsaker med presentkort på framtida grönsakskassar. Vi på Landet Oss avgör vilken situation som uppstått.Kontakt: info@landetoss.nu